ONTWERP HET (MOBILITEITS)KNOOPPUNT VAN DE TOEKOMST

..tijdens de Next Generation Infrastructures BOOTCAMP van maandagavond 13 tot dinsdagmiddag 14 november 2017 in Delft.

Wat ga je doen:
1) Samen met andere jongprofessionals (studenten en afgestudeerden) met verschillende achtergronden in een snelkookpan een out-of-the-box visie ontwikkelen voor een belangrijk infrastructuurknooppunt in Nederland;
2) In contact komen met bestuurders en infraprofessionals van Rijkswaterstaat, Vitens, Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, KPN, ProRail en Schiphol;
3) Je project presenteren op het Infratrends Congres op 14 november op de Bouwcampus in Delft

Wat krijg je:
1) Een overnachting in Den Haag
2) Een gezamenlijk diner en bezoek aan de projectlocatie
3) Kans op de hoofdprijs van 1000 euro voor de winnende pitch en ontwerp

Te laat

De inschrijving is gesloten…

Inschrijven

Dit gaat over de toekomst van mobiliteit

Misschien zat je vandaag zat je nog in de trein naar huis, over minder dan tien jaar zou je zo maar eens in een drone boven de stad kunnen vliegen. In Dubai zijn de eerste tests inmiddels al succesvol verlopen. Sterker nog, binnen vijf jaar moeten de zelfsturende drone taxi’s in de high-tech stad in gebruik zijn genomen.

Technologische innovaties, verduurzaming en stedelijke verdichting hebben invloed op de manier waarop we ons verplaatsen. Toekomstige mobiliteit vraagt om een andere visie op de infrastructuur die dit faciliteert. Misschien zijn de wegen van vandaag, de spoornetwerken van de toekomst. En rijden daarover heen geen treinen, maar aan elkaar geschakelde colonnes van zelfrijdende voertuigen, die non-stop mensen en goederen van A naar B kunnen verplaatsen. On demand, CO2-neutraal en filevrij. Het lijkt een futuristisch idee, maar de ontwikkelingen gaan sneller dan we denken. 

We kunnen (toekomstige) trends signaleren en voorspellen, maar de infrastructuur die mobiliteit mogelijk maakt leggen we nu al aan. Voor een groot deel ligt deze er zelfs al. Hoe richtten we deze infrastructuur in als we niet precies weten hoe de toekomst eruit ziet? Tijdens de Next Generation Infrastructures BOOTCAMP zoeken studenten en jongprofessionals naar duurzame oplossingen, welke we projecteren op een bestaande ontwikkellocatie in Nederland. Gaat infra in de toekomst nog wel van A naar B?

Dit is een BOOTCAMP

Maandagavond 13 november om 19 uur starten we met een ontvangstdiner, het officiële begin van de BOOTCAMP. Samen met jongprofessionals en studenten uit andere disciplines werk je in een snelkooksessie (met overnachting) van 24 uur aan de volgende uitdaging:

Ontwerp het mobiliteitsknooppunt van de toekomst op een nog onbekende groeilocatie in Nederland (deze wordt tijdens de BOOTCAMP bekend gemaakt). Het knooppunt richt zich in de eerste plaats op mobiliteit van de toekomst, maar aandacht voor energie, drinkwater, economie, telecommunicatie en leefbaarheid wordt gewaardeerd. Denk niet vanuit de bestaande infranetwerken zoals spoor, leidingen, rails en vaarwegen, maar houdt (zoveel mogelijk) rekening met één of meer van de volgende aspecten:

  • Toekomstbestendigheid, ook als gebruik van het knooppunt of functie verandert;
  • Slim ruimtegebruik, omdat beschikbare ruimte schaarser wordt; 
  • Betrouwbaarheid en beschikbaarheid (als het knooppunt het altijd moet doen); 
  • Smart Internet-of-Things toepassingen en slim gebruik van data en informatie om de prestaties van infrastructuur te verhogen;
  • Verduurzaming: infrastructuur met een CO2-neutrale footprint.

WIE, WAT, WAAR, WANNEER..


Voor wie?

Je bent geschikt als je..

  • Nog studeert of net aan het werk bent en begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel
  • Je bent planoloog, ontwerper, civiele technicus, werktuigbouwkundige, veiligheidskundige, ontwerper, socioloog, psycholoog, bestuurskundige, stedebouwer, geograaf, vastgoeder, landschapsarchitect, RO’er, of iets anders interessants. Want verder out of the box is ook welkom. Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers. Dus kunstenaars, technerds en filosofen zijn ook van harte welkom.

1000 euro winnen

Je wordt tijdens deze BOOTCAMP begeleid door vooraanstaande infraprofessionals van NGinfra en haar partners Rijkswaterstaat, Vitens, Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, KPN, ProRail en Schiphol. Na 24 uur pitch je als team jullie visie op het congres InfraTrends 2017, met bestuursleden van de grootste infrabeheerders van Nederland als jury. Zij beoordelen jullie visie op o.a. innovativiteit, haalbaarheid en integraliteit. Kortom, is jullie visie 10x beter dan de huidige?

Het winnende team gaat naar huis met een waardecheque van € 1000,- en krijgt media-aandacht over hun visie in NGinfraMagazine, ROmagazine en op Stadszaken.nl. En dat nog bovenop de contacten en ervaring die je opdoet door mee te doen aan deze dag.


Waar, wanneer, kosten

De BOOTCAMP gaat van start op maandagavond 13 november in Den-Haag met een ontvangstdiner in het hostel waar we die nacht doorbrengen. Daarna en de volgende dag volgen we dit concept-programma. Dinsdag 14 november werken we verder op de Bouwcampus in Delft, tijdens InfraTrends, het congres van NGinfra. De deadline is strict: om 16 uur pitcht ieder team in zijn ontwerp in 5 minuten aan een jury van bestuursleden en bezoekers van het congres. Aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Meedoen is geheel gratis. Overnachting, eten en drinken zijn inbegrepen. Bij overinschrijving maken we eens selectie van deelnemers, op basis van motivatie en achtergrond. Inschrijving sluit op 1 november. 

HÉ JONGPROFESSIONAL, WE ZOEKEN JOU!