Rob Bauer op InfraTrends

1
nov

Hier spreekt Defensiebaas Bauer over op InfraTrends

Infra moet het altijd doen. Dat neemt Rob Bauer, nieuwe Commandant der Strijdkrachten, zeer letterlijk. Want when the shit hits the fan, dan moet je eenheden kunnen verplaatsen. Op het InfraTrends op 14 november 2017 legt hij de parallellen bloot tussen twee ogenschijnlijk zeer verschillende werelden: infrastructuur en Defensie. Ze hebben meer met elkaar gemeen dan u denkt. Drie lessen

  1. Infra moet het altijd doen, en vanuit defensiebelang het liefst terstond beschikbaar zijn. Je weet immers nooit wanneer het nodig is. Bauer: ‘Daar is capaciteit voor nodig waarop in normale situaties geen beroep wordt gedaan.
  2. Defensie heeft te maken met grote, langjarige investeringen in robuust materiaal en materieel. Bauer noemt het F16 gevechtsvliegtuig. Ooit ontwikkeld voor het luchtgevecht, wordt het nu vooral ingezet voor het ondersteunen van grondtroepen. Bauer: ‘Gezien de onzekerheid over wat de toekomst van ons vraagt is het ontzettend belangrijk dat je goede investeringsbeslissingen neemt en niet doorslaat met maatwerk.
  3. Op technologisch gebied wordt Defensie voorbij gestreefd door een nieuwe generatie whizzkids uit Silicon Valley. Bauer: ‘We moeten niet meer de illusie hebben dat wij op alle gebieden nog steeds de vernieuwers zijn. Er is inmiddels veel meer kennis en kunde aanwezig buiten de militaire wereld en we zouden op achterstand raken als we daar geen gebruik van maken.

Na zijn keynote gaan congresbezoekers met elkaar in gesprek aan de hand van drie stellingen. Wilt u daar bij zijn? Meld u dan aan via www.infratrendscongres.nl/inschrijven.

Leave a Reply