Pecha Kuchas Nieuwe Infra voor de Leefbare Stad

15 nov 2018
13:00
Bouwcampus Delft

Pecha Kuchas Nieuwe Infra voor de Leefbare Stad

Op maandag 12 november vindt de bootcamp ‘nieuwe infra voor de leefbare stad’ plaats voor talentvolle studenten en net afgestudeerden. Volle treinen, filerijden op de snelweg, geen vrije parkeerplek te vinden, zoeken naar ruimte om rustig te spelen en te recreëren, en de straten liggen open voor werk aan de talloze kabels en leidingen. Ondanks de drukte is de stad een geliefde plek om te wonen, werken en verblijven. Hoe houden we de stad een fijne plek? We kunnen niet eindeloos meer rails, asfalt, kabels en leidingen aanleggen.

Blinde vlek
De innovatieafdelingen van infrastructuurbeheerders denken dag in dag uit na over welke oplossingen nodig zijn voor de uitdagingen van de toekomst. Er zijn talloze innovaties die grote en kleine veranderingen gaan opleveren voor hoe wij in de toekomst gebruik gaan maken van weg, spoor, lucht en kabels- en leidingennetwerk. Infrabedrijven excelleren in het vinden van technische oplossingen voor hun eigen infrastructuren. Maar waar hebben zij nog niet aan gedacht in relatie tot verstedelijking? Waar ligt hun blinde vlek? Of is er een missing link tussen infrabedrijven? De deelnemers van de bootcamp formuleren een concreet en innovatief antwoord op de vraag: hoe houden we vanuit een infra-perspectief onze stedelijke regio’s bereikbaar en leefbaar? In groepjes presenteren de deelnemers hun visie in Pecha Kucha vorm op InfraTrends. De jury bepaalt welk groepje 1000 euro wint.

Pecha Kucha
Pecha Kucha, dat chit chat in het Japans betekent, is een veelgebruikte, creatieve en effectieve presentatietechniek die je dwingt om kort en krachtig te zijn. Want het concept is gebaseerd op een 20×20 format: 20 slides die elk 20 seconden vertoond worden. Hierdoor duurt de gehele presentatie 6 minuten en 40 seconden. Omdat de slides in een vooraf ingesteld tempo van 20 seconden per slide vertoond worden, heeft de spreker geen invloed op de snelheid. Als spreker wordt je zo gedwongen om creatief te zijn en in korte tijd je boodschap over te brengen. Over de hele wereld worden Pecha Kucha Nights gehouden en is het een veelgebruikte presentatievorm op congressen en binnen bedrijven.

Meer informatie op https://infratrendscongres.nl/bootcamp/