Keynote – Join the Future

15 nov 2018
15:25
Bouwcampus Delft

Keynote – Join the Future

Hoe begin je een transitie volgens de next generation? Harm-Jan Idema is Tafelverbinder mobiliteit bij KEK. Hij schoof aan bij de Klimaattafels. Daarnaast is hij mobiliteitsadviseur bij APPM. Zijn motto: Join the future.

Aan de hand van de transitie naar elektrisch rijden neemt Idema u mee terug naar de jaren negentig in Californië waar het allemaal begon. Hij laat zien hoe de mobiliteitstransitie in Nederland verloopt en welke impact dit heeft op onze infrastructuren. Hij geeft een inkijkje in de Klimaattafel Mobiliteit, laat zien wat de waarde is van het betrekken van young professionals op strategisch niveau en geeft tips hoe ook u de generatiekloof kunt dichten.

KEK
De Klimaat en Energiekoepel (KEK) is een koepelorganisatie van meer dan 400 jonge professionals die werken aan klimaat- en energievraagstukken. KEK gelooft
 in de kracht van jonge professionals om vernieuwing te brengen in het huidige systeem. Daarom vormen zij  een cross-sectoraal netwerk. Ze werken in de sectoren elektriciteit, landbouw, mobiliteit, bouw en industrie. Ook mensen die werken aan thema’s cruciaal voor systeemvernieuwing binnen de energietransitie, zoals finance en onderwijs, zijn welkom. KEK levert input aan tafels van het Klimaatakkoord. KEK vormt een denktank voor nieuwe zienswijzen en vormt de verbinding tussen het nieuwe Klimaatakkoord en de next generation.